Durszlak.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Online Users
Blog > Komentarze do wpisu
"Chleb" 5 kasz. Bez mąki.

Wpis znajduje się pod adresem: http://gotujebolubi.pl/chleb-5-kasz-bez-maki/

wtorek, 26 marca 2013, gotujebolubi
Tagi: w chlebaku

Polecane wpisy

Komentarze
2013/03/26 11:35:07
Nabrałam ochoty :) tylko skąd wziąć babkę?
-
gotujebolubi
2013/03/26 11:36:11
Apteka, allegro, lub ogólnie internet. Dziewczyny wiem, że kupowały bez problemu.
-
Gość: Malwa, 195.117.227.*
2013/03/26 11:51:19
a babka konieczna? Nie można jej czymś zastąpić?
-
gotujebolubi
2013/03/26 11:55:24
Malwo, z tego co wiem to nie bardzo. Pod poprzednim postem pojawiały się komentarze, że dziewczyny próbowały użyć innych rodzajów błonnika, ale im nie wyszło.
-
Gość: grazyna00711, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/03/26 12:09:40
Bardzo mnie zaciekawiłaś tym chlebem. Może wypróbuję :)
-
Gość: endywia, *.dynamic.chello.pl
2013/03/26 12:14:26
Idealny przepis! :-)))
-
Gość: Dominika, *.ghnet.pl
2013/03/26 16:52:41
Upiekę ten chleb do koszyka! I będzie to pierwszy chleb jaki upiekę w swoim życiu!
-
Gość: Jo0907, *.as43234.net
2013/03/26 21:36:27
Swietny pomysl! Ja na podstawie tamtego chleba wymyslilam sobie batoniki slodzone owocami suszonymi, dodawalam juz do nich gotowana quinoa zamiast czesci platkow - byly swietne, czesto tez mieszam rozne rodzaje platkow, ktorych nakupowalam specjalnie na te okazje :D
-
Gość: JOANNA, *.ip.netia.com.pl
2013/03/27 09:42:12
Naprawdę świetny pomysł - klik, do wypróbowania w najbliższym czasie :) Wersja orzechowa dla mnie jest idealna i pojawia się na stole min. raz w tygodniu - kilkakrotnie nie miałam pod ręką "czystego" płesznika i zastępowałam go preparatem regulującym pracę jelit (opartym właśnie na płeszniku) i chlebek wychodził doskonale ;) a płesznik kupuję w zielarni (Poznań).
Z innej strony: na blog trafiłam niedawno i z wielką przyjemnością go przewertowałam - dość bliskie mi smaki i uwielbienie dla projektów pod marką Ottololenghi - ogromnie ciekawe źródło inspiracji. Dziękuję serdecznie za przyjemność lektury i gotowania :)
-
pinkcake
2013/03/28 11:49:39
Też upiekłam tamten chleb, rzeczywiście raczej powinno się go używać jako suplementu diety, a nie pieczywa. natomiast nie wiem, czy po prostu zmielone siemię lniane by się nie sprawdziło zamiast babki, w końcu też robi niezłego gluta;)
-
gotujebolubi
2013/03/28 19:17:35
Robi gluta, ale czy aż tak pochłania wodę? Może ktoś przetestuje do tego czasu z braku płesznika i da znać ;)
-
Gość: lea1978-78, *.adsl.inetia.pl
2013/03/28 21:47:22
W komentarzach w chlebie z orzechami jedna z osób użyła mielonego lnu 6 łyżek i chleb wyszedł więc można próbować
-
gotujebolubi
2013/03/28 22:11:21
A faktycznie. Coś mi dzwoniło, ale nie popatrzyłam w górę :)
-
2013/05/09 23:13:18
pieczemy w termoobiegu czy góra - dół?
-
2013/05/12 12:13:58
znowu mi nie wyszedł ... jest strasznie, ale to strasznie gumowaty i w piekarniku wychodzi mi z foremki, może to wina mojego płesznika, mam colon C, może za dużo tych siedem łyżek .. próbuję z jedną, jeśli mi nie wyjdzie to będzie to mój ostatni raz i będę zamawiać ten chleb wysyłkowo od Ciebie ;)
-
Gość: , *.dynamic.chello.pl
2013/06/11 11:37:52
piekę ten chleb z mielonym lnem i wychodzi znakomicie. w aptekach za 8 zł mam 400g. polecam. z tym przepisem eksperymentuję dodaję różne kasze jakie tylko mam, gryczana, jaglana, jęczmienna + dużo nasion także mak lub kozieradka czy czarnuszka.
-
Gość: krystian, *.free.aero2.net.pl
2013/09/15 01:01:53
ja któryś raz piekę, i mi wychodzi że 2 szklanki wody to za dużo, po 40 minutach w piekarniku chleb jest za płynny, dlatego piekę go ponad godzinę aby spokojnie obrócić.

proszę o informację czy aby obrocić chleb po 40 minutach pieczenia, to mam go wczesniej przestudzić ? czy obracać na gorąco ?
pozdrawiam
-
2013/09/15 02:31:33
Krystian, ja dla świętego spokoju bym poczekała, aż nieco przestygnie, bo wtedy ryzyko jest mniejsze.